Sandvikenhus

Flytta ut

Innan du lämnar lägenheten ska alla utrymmen städas ordentligt, även balkong, uteplats och förråd och ev. garage. Boka också tid för städbesiktning! Läs mer under rubriken Städning.

Besiktning

Om ingen är hemma vid besiktningen använder vi vår reservnyckel, vilket vi hoppas att du inte har något emot. Tänk på att lämna eventuella extralås olåsta. Om du vill vara med vid besiktningen ringer du 026-24 22 00 för att boka tid. Vår besiktningsman har telefontid vardagar kl 8.00 – 9.00.

Innan besiktningen

Om det finns skador i lägenheten som du själv vill åtgärda, ska detta utföras före besiktningen. I annat fall kommer vi att utföra reparationen och debitera dig kostnaden. Alla reparationer ska vara yrkesmässigt utförda med material av samma kvalitet som använts tidigare. Klistermärken och dekaler tas bort och arbetsbänkar och golv ska vara frilagda så att besiktningen inte hindras.

All inredning, till exempel dörrar, hatthyllor och liknande ska finnas på plats på besiktningsdagen. Du måste också upplysa besiktningsmannen om eventuella dolda skador, så att du inte riskerar att bli ersättningsskyldig i efterhand.

Visning av din lägenhet

Du måste vara beredd på att visa den lägenhet du ska flytta ifrån, för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig. Vanligtvis tar personen kontakt med dig för att komma överens om en tid för visning.

Nycklar

Samtliga nycklar som går till lägenheten och övriga utrymmen ska lämnas tillbaka till oss.

Om vi inte får tillbaka samtliga nycklar till lägenheten senast kl 12 första vardagen efter att ditt kontrakt upphört tvingas vi göra en omläggning av låscylindern. Dessa kostnader kommer då att debiteras dig.

Nycklarna lämnas i vår kundtjänst på Plangatan 7.

Om du lämnar nycklarna till ny hyresgäst

Om du lämnar nycklarna direkt till en ny hyresgäst ska denne kvittera på en kvittens som du får av oss.

Det är du som flyttar ut som ska se till att kvittensen lämnas hos oss inom en vecka. Om vi inte får in kvittens för samtliga nycklar till lägenheten tvingas vi göra en omläggning av låscylindern. Dessa kostnader kommer då att debiteras dig.

Ändra adress

Glöm inte göra flyttanmälan i god tid för att din post ska komma till din nya adress. Du gör din anmälan till Svensk Adressändring per telefon eller internet – www.adressandring.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Flytta el- och internetabonnemang

När du flyttar måste du både teckna elabonnemang på den nya adressen samt avsluta abonnemanget på den förra adressen. Kontakta din elleverantör för mer information. Om du har ett bredbandsabonnemang kontaktar du din tjänsteleverantör.

Städning

Innan du lämnar lägenheten ska alla utrymmen städas ordentligt, även balkong, uteplats och förråd. Följ gärna checklistan nedan för bästa resultat. Om du bor en lägenhet med direktverkande el: Stäng inte av elen när du lämnar lägenheten.

Glöm inte boka tid för städbesiktning! Städningen ska besiktigas och godkännas av bovärden. Den undertecknade städkvittensen ska sedan lämnas in tillsammans med nycklarna. Tänk på att du måste vara med vid städbesiktningen om du vill ha möjlighet att rätta till om du har glömt eller missat något. Eventuella brister som inte åtgärdats innan nycklarna lämnas in kommer att debiteras med faktura, se nedan.

För att boka tid för en städbesiktning, kontakta bovärdarna i ditt område.

Checklistan för flyttstädning kan laddas ner här Pdf, 109 kB..

Checklista vid flyttstädning

Kök

väggar
fönsterkarmar
fönsterglas
fönsterbänk
element
ventil
belysning
eluttag
spisfläkt
spis invändigt
spis utvändigt
spis bakom
köksskåp och lådor
kryddhylla
kyl och frys
dörrkarmar
dörrar
diskbänk
bänkskivor
golvlister
tak
golv

Övriga utrymmen

matkällare
förråd
balkong/altan
garage

 

Badrum & tvätt

tak
väggar
belysning
badrumsskåp
ventil
spegel
badkar/duschkabin
badkar under
toalettstol
handfat
dörrkarmar
dörrar
golvbrunn
golv 

Hall & vardagsrum m.m.

fönsterglas
fönsterkarmar
fönsterbänk
eluttag
element
garderober invändigt
garderober utvändigt
dörrkarmar
dörrar
golvlister
trösklar
golv