Sandvikenhus

Våra bostadsområden

I våra områden finns en variation av nya och gamla hus, stad och land, högt och lågt. Hoppas att du hittar det du söker!


Sveavägen

Vill du bo centralt men ändå i ett lugnt och tryggt område? Våra fastigheter på Sveavägen ligger nära stadsparken och bara ett stenkast från matbutiker, centrum, barnomsorg och skolor. Här finns lägenheter med hiss, breda och tröskelfria dörröppningar och lättillgängliga badrum.

Här finns också ett trygghetsboende för dig över 65 år.

Nya Bruket

Nya Bruket ligger mitt emellan Sandvikens resecentrum och stadskärnan, med Parkbadet och Stadsparken inpå knuten.

Området har fått sitt namn av det gamla järnbrukets arbetarbostäder som tidigare fanns här. När Nya Bruket utformades på 1970-talet ville arkitekten Ralph Erskine återskapa den gamla miljön men med moderna inslag.

Gamla bruket

Gamla Bruket byggdes för arbetarna vid det gamla järnverket. Idag är miljön kultur­historisk och ett av husen, Smedsgården, har blivit museum. Här visas exempel på hur bruksbostäderna såg ut vid sekelskiftet. Vi äger och hyr ut många av de modernt utrustade lägenheterna på Gamla Bruket.

Dalslänningen

Dalslänningen ligger i centrala Sandviken. Kvarteret rymmer en stor gård omgärdad av flervåningshus. Det ger en lugn och avskild, ljus yta i mitten med en boulebana. Dalslänningen byggdes om 2012–14 och ett av husen har fått två nya våningar som är Svanenmärkta.

Centrum

Många vill bo mitt i centrum. Man vill se liv och rörelse och ha nära till bibliotek, musikevenemang, restauranger och affärer. Här finns bostäder, butiker och kontor. Bakom hörnet sträcker sig stans populära gågata och samlingspunkt, med torghandel, modevisningar, tävlingar och musik ibland. På några minuter når du Stadsparkens grönska och äventyrsbadet Parkbadet.

Kanalgränd

På Kanalgränd finns både radhus, punkthus och längor i 3–4 våningar. Samtliga hus har hiss. Lägenheterna är ljusa och luftiga med en takhöjd på 260 centimeter. Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Badrummen är helkaklade. Alla rum har parkettgolv och bredbandsuttag.

Mossvägen

Husen på Mossvägen uppfördes på 40-talet för skift­arbetare på bruket. Området genomgick en omfattande renovering på 90-talet då fastigheterna moderniserades och försågs med hiss. Köken i våra hus på Mossvägen är stora och välplanerade och du har nära både till Sandvikens centrum och Sandvikens östra infart.

Blodriskan

Husen på Blodriskan genomgick under 90-talet en omfattande förändring där moderna funktioner förenades med traditionell byggnadsstil. Här finns stora, inglasade balkonger och gröna uteplatser. På gårdarna finns förråd för förvaring av cyklar och redskap.

Södra Björksätra - Radhus

I Södra Björksätra erbjuder vi radhus på Coromant- och Zirkongatan. Här får du ett trevligt boende med egen trädgård i lugn miljö. Nära till grönområde, fotbollsplan, matvarubutik och annan service.Björksätra

I Björksätra erbjuder vi låga två- och trevåningshus med generösa planlösningar. Rummen är stora och luftiga, och området barnvänligt. Trygga cykelvägar till förskolan, de två skolorna Söderskolan och Björksätra­skolan och in till centrum. Här finns också en nattöppen förskola, närhet till sjukhusets hälsocentraler och täta bussavgångar.

Norrsätra

Norrsätra ligger i Sandvikens norra del och här finns både åttavåningshus och trevåningshus med närhet till affärer, förskola, grundskola upp till årskurs 6 och Bessemerskolan som är en gymnasieskola. Ett av höghusen är ett serviceboende för äldre med flera gemensamhets­utrymmen. De senaste åren har lägenheter, tvättstugor och utemiljö rustats i Norrsätra.

Stensätra

Våra lägenheter i Stensätra ligger på Sandstensvägen och har cykelavstånd till Sandvikens centrum.

Örta & Hantverkarbacken

Örta och Hantverkarbacken ligger nära Sandviken Centrum och Storsjön, med cykelavstånd till Hedåsbadet och Sörtutts­badet. Jernvallsskolan, Göransson Arena och Arena Jernvallen ligger i närheten med ett stort utbud av idrotts- och fritidsaktiviteter.Järbo

Järbo ligger 15 kilometer nordväst om Sandviken och har cirka 1800 invånare. Varje vinter passerar tusentals alpina åkare genom Järbo på väg till och från den stora skidanläggningen i Kungsberget. I och runt Kungsberget sker nu en stark utveckling med hotell och boende för åretruntbesökare. I Järbo finns barnomsorg, äldreomsorg, och skola till årskurs 6.
 

Storvik

Vid Näsbysjön, 16 kilometer väster om Sandviken ligger Storvik med sina drygt 2000 invånare. Här är traditionen med många småbutiker fortfarande stark och levande. Storviks äldsta företag som fortfarande är i drift är Wetterlings Yxfabrik. Här finns barnomsorg och skola upp till årskurs 9. Storvik har också ett bad med utomhus­bassänger, idrottsanläggning och ett vackert stationshus som innehåller bland annat ett café.


Årsunda

Årsunda ligger 15 kilometer söder om Sandviken och har cirka 1 000 invånare. Våra lägenheter ligger centralt i tätorten med god service inpå knuten. Årsunda har ett mycket aktivt närings- och föreningsliv. Här har du närhet till en kilometerlång strand, en populär camping, en vikingagrav och det levande museet Årsunda Vikingaby.