Sandvikenhus
Exempelbild inredning

Trygghetsboendet Sveagården

För dig som är över 65 år och vill ha social samvaro i en trygg miljö.

Trygghetsboendet är byggt för dig som vill leva centralt men ändå i ett lugnt och tryggt område. Med hjälp av bland andra en fokusgrupp och kommunens pensionärs- och handikappråd har vi skapat bekväma lägenheter att trivas i. De ligger nära den grönskande stadsparken, bara ett stenkast från centrum och butiker.

Byggnationen

Hela bottenvåningen består av allmänna ytor. Där finns också en tv. De 34 lägenheterna finns på våning 2-8, (två 1:or, två 2:or och en 3:a per våningsplan). I huset finns också en övernattningslägenhet.

Moderna tekniska lösningar

Hela byggnaden har golvvärme och solpaneler på taket. Det finns ledljus på golvet vid badrummet. Postboxar och informationstavlor finns i entrén och det finns möjlighet att ladda permobiler.

Elförbrukning

Sandvikenhus står för den fasta avgiften för elabonnemanget och hyresgästen betalar endast för den el som förbrukas, vilket debiteras via hyresfakturan. Du som hyresgäst behöver alltså inte teckna eget elabonnemang.

Intresserad?

Lediga lägenheter publiceras på sidan Hitta ledigt.

Vi anammar Boverkets regler för trygghetsboende

  • De boende ska ha fyllt 65 år.
  • Det ska finnas gemensamma utrymmen för social samvaro.
  • Boendet ska ha antingen daglig personal eller tillgång till gemensamma tjänster.
  • Funktionskraven i Boverkets byggregler ska vara uppfyllda.
  • Mat, service, omvårdnad och sjukvård ingår inte.

Vår fokusgrupp

Här nedanför kan du se en film om vår fokusgrupp. Gruppen består av nio privatpersoner som kommit med förslag och synpunkter kring hur vårt trygghetsboende skulle utformas.