Sandvikenhus

IT-strateg

Om Sandvikenhus

Sandvikenhus är ett allmännyttigt bolag som hyr ut trygga hem till boende i Sandvikens kommun. Vi äger ca 4 300 bostäder och ansvarar även för drift, skötsel och reparationer av Sandvikens kommuns fastigheter.

Tjänsten

Det här är jobbet för dig som vill arbeta strategiskt och brett med digitaliserings- och utvecklingsfrågor och samtidigt vara ett närvarande stöd till verksamheten i löpande IT-frågor. Rollen som IT-strateg erbjuder varierande uppgifter: leda och koordinera processer och aktiviteter, utreda, omvärldsbevaka, informera och utbilda samt ansvara för inriktningen av bolagets digitalisering.

Du ansvarar för att företaget har väl fungerande IT-system och att företaget är en god beställare gentemot de verksamhetssystem som vi använder. Sandvikenhus använder Sandvikens kommuns IT-avdelning som primär support- och helpdeskfunktion och du ansvarar för uppföljning, utveckling och utvärdering av detta.

Du förväntas överblicka och samordna olika insatser så att vi kan tillvarata digitaliseringens möjligheter på bästa sätt, och med nytta för både medarbetare, kunder och ägare. Arbetet innebär att i dialog med bolagets olika verksamheter genomföra förstudier samt skriva rapporter inom ämnesområdet, vilket i sin tur förutsätter en kommunikativ personlighet som omvärlds- och intressebevakar. Du arbetar strategiskt men med en nära samverkan med våra verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från systemvetenskaplig utbildning eller annan relevant utbildning, motsvarande minst 120 högskolepoäng. Du har erfarenhet av processledning och projektutveckling samt av strategiska uppgifter inom ämnesområdet. Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper om olika systemstöd och IT-utvecklingsarbete samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och fastighetsbranschen är meriterande.

Du är analytisk och har en god pedagogisk förmåga, vilket innebär att du kan beskriva komplexa samband på ett begripligt och engagerande sätt. Du har en strategisk läggning, är drivande på ett smidigt sätt och arbetar lika bra själv som tillsammans med andra.

Övrigt om tjänsten

Arbetsort: Sandviken
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Jenny Glumoff, affärstödschef, tel 026-24 22 24.
Alexander Rahm, facklig representant Vision, tel 026-24 22 78.

Sista ansökningsdag:

26 augusti 2018

Övrigt om ansökan:

Ansökan mailas till jobb@sandvikenhus.se. Märk din ansökan med ”IT-strateg” i ämnesraden.

Varmt välkommen med din ansökan!


Inför rekryteringsarbetet har Sandvikenhus tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.