Sandvikenhus

Vi bygger trygghetsboende

För dig över 65 år som är pigg och frisk och vill ha social samvaro i en trygg miljö.

Vi bygger trygghetsboendet för dig som vill leva centralt men ändå i ett lugnt och tryggt område. Med hjälp av bland andra en fokusgrupp och kommunens pensionärs- och handikappråd skapar vi bekväma lägenheter att trivas i. De kommer att ligga nära den grönskande stadsparken, bara ett stenkast från centrum och butiker.

Byggnationen

Entreprenör är HMB.

Stommen, inkl taket, beräknas vara monterad och klar till vecka 28 2019. När ca halva huset är byggt kommer det att täckas med väderskydd.

Hela bottenvåningen kommer att bestå av allmänna ytor. De 34 lägenheterna kommer att finnas på våning 2-8, (två 1:or, två 2:or och en 3:a per våningsplan). En etta på våning 8 kommer att användas till någon form av friskvård.

Moderna tekniska lösningar

Golvvärme läggs i hela byggnaden och solpaneler installeras på taket. Det kommer att vara ledljus på golvet vid badrummet. Postboxar och informationstavlor monteras i entrén och det kommer att finnas möjlighet att ladda permobiler.

Kontrakt och inflytt

Inflytt beräknas till 1 augusti 2020 men redan i år kan den som är intresserad teckna kontrakt på någon av lägenheterna. Vi beräknar att lägenheterna kommer att publiceras för bokningar under augusti 2019.

Vi anammar Boverkets regler för trygghetsboende

  • De boende ska ha fyllt 65 år.
  • Det ska finnas gemensamma utrymmen för social samvaro.
  • Boendet ska ha antingen daglig personal eller tillgång till gemensamma tjänster.
  • Funktionskraven i Boverkets byggregler ska vara uppfyllda.

Vår fokusgrupp

Här nedanför kan du se en film om vår fokusgrupp. Gruppen består av nio privatpersoner som kommit med förslag och synpunkter kring hur vårt trygghetsboende ska utformas. De kommer att vara med under hela byggprocessen.

Trygghetsboende

För dig över 65 år

Byggs på Sveavägen

8 våningar

34 lägenheter

1:or, 2:or och 3:or

Beräknad inflytt 1/8 2020

Gemensamma utrymmen för social samvaro

Trivselvärd

Moderna tekniska lösningarFör dig som redan är hyresgäst på Sveavägen finns mer information på sidan Områdesnytt.