Sandvikenhus

Vi bygger trygghetsboende

För dig över 65 år som är pigg och frisk och vill ha social samvaro i en trygg miljö.

Vi bygger trygghetsboendet för dig som vill leva centralt men ändå i ett lugnt och tryggt område. Med hjälp av bland andra en fokusgrupp och kommunens pensionärs- och handikappråd skapar vi bekväma lägenheter att trivas i. De kommer att ligga nära den grönskande stadsparken, bara ett stenkast från centrum och butiker.

Byggnationen

Entreprenör är HMB.

Stommen, inkl taket, beräknas vara monterad och klar till vecka 28 2019. När ca halva huset är byggt kommer det att täckas med väderskydd.

Kontrakt och inflytt

Inflytt beräknas till sommaren 2020 men redan i år kan den som är intresserad teckna kontrakt på någon av lägenheterna. I början av sommaren 2019 kommer det att finnas preliminära hyresnivåer och möjlighet till kontraktsskrivning.

Sandvikenhus styrelse har fattat beslut om att 11 av de 34 lägenheterna kommer att erbjudas utanför ordnarie kö enligt först-till-kvarn-principen. Mer information om detta kommer att kommuniceras ut när tiden för kontraktsskrivning närmar sig.

Vi anammar Boverkets regler för trygghetsboende

  • De boende ska ha fyllt 65 år.
  • Det ska finnas gemensamma utrymmen för social samvaro.
  • Boendet ska ha antingen daglig personal eller tillgång till gemensamma tjänster.
  • Funktionskraven i Boverkets byggregler ska vara uppfyllda.

Intresseanmälan trygghetsboende Sveavägen

Om du fyller i intresseformuläret här nedanför så får du information om när lägenheterna publiceras här på hemsidan. Observera att detta inte är samma sak som att ställa sig i vår bostadskö. Det innebär inte heller att du förbinder dig till något.


Vår fokusgrupp

Här nedanför kan du se en film om vår fokusgrupp. Gruppen består av nio privatpersoner som kommit med förslag och synpunkter kring hur vårt trygghetsboende ska utformas. De kommer att vara med under hela byggprocessen.

Trygghetsboende

För dig över 65 år

Byggs på Sveavägen

8 våningar

34 lägenheter

1:or, 2:or och 3:or

Beräknad inflytt sommaren 2020

Gemensamma utrymmen för social samvaro

Trivselvärd

Moderna tekniska lösningar


 

Februari 2019. Bottenvåningens betongväggar lyfts på plats.

För dig som redan är hyresgäst på Sveavägen finns mer information på sidan Områdesnytt.