Sandvikenhus

Nyproduktion i Storvik

Sandvikenhus planerar att bygga nytt i Storvik med start under våren 2022. Byggtiden beräknas till ca ett år.

Önskemål har samlats in

För att de nya bostäderna på bästa sätt ska uppfylla bostadssökandes behov och bidra till att utveckla orten Storvik har vi samlat in synpunkter och önskemål. Ett hundratal personer lämnade sina svar på plats vid ett öppet hus på Parkhallen och ungefär hälften så många har svarat digitalt via webformulär. Frågorna har exempelvis handlat om vilken storlek på lägenhet man helst vill ha och önskemål kring utemiljön.

Ett stort tack till er som svarat!

De svar som lämnats kommer att vara utgångspunkt i den fortsatta planeringen av bland annat vilken typ av hus som ska byggas, typ av bilplatser och utemiljöns utformning. Vi kommer att ta stor hänsyn till önskemålen men kan inte lova att alla kommer att kunna genomföras. Fakta om de nya lägenheternas utformning kommer att publiceras löpande här på sidan när mer information finns.

Sammanfattning av önskemålen

När det gäller val av tomt får Thore Petregatan – Magasinsgatan flest röster. Avseende bilplats vill de flesta ha parkering med motorvärmare, följt av carport. Endast ett fåtal har svarat att det räcker med besöksparkering. Flera har kommenterat att de önskar garage.

Storlek på lägenheten: De flesta önskar 3 rum och kök, därefter kommer 2 rum och kök. Det finns önskemål om större lägenheter på 4 rum och kök samt radhus.

Ett- eller tvåvåningshus verkar inte ha någon större betydelse, dock föredrar de flesta att bo på bottenvåningen. Loftgång har fått fler röster än trapphus.

Många är intresserade av +55-boende men även ordinärt boende får många röster. Några önskar +65-boende. Få röster på ungdomsboende.

Öppen planlösning är populärt. Dusch är mer efterfrågat än badkar. Man vill ha stora balkonger, helst ska dessa vara inglasade.

När det gäller utemiljön är det många som önskar grillplats men även odlingslott och berså har fått många röster. Intresset för boulebana är litet.

Intresseanmälan och bostadskö

Information om nybyggnationen kommer att publiceras löpande här på sidan men du kan redan nu göra en intresseanmälan så meddelar vi dig när lägenheterna publiceras för bokningar på sidan Hitta ledigt.

Observera att intresseanmälan inte är samma sak som att vara registrerad i vår bostadskö! Det innebär inte heller att du förbinder dig till något.

För att registrera dig i bostadskön och börja samla köpoäng, gå till Mina sidor Länk till annan webbplats..

Film från vårt "öppet hus" i Parkhallen