Sandvikenhus

Att flytta in

När du flyttar är det många saker att tänka på. Du ska inte bara planera packning och städning, du ska också beställa tjänster och adressändra. Här kommer några tips som gör din flytt enklare.

Adressändring och flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Eftersändning av din post kan du beställa på adressandring.se Länk till annan webbplats..

Avfall

I samband med din flytt har du kanske saker som ska slängas. Du får inte lämna dina grovsopor, t ex möbler, i miljöhuset, de ska lämnas till en återvinningscentral. Se öppettider och adress på gastrikeatervinnare.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Besiktning

När du flyttar in får du en kopia på protokollet från besiktningen efter föregående hyresgäst. Det är viktigt att du kontrollerar att protokollet stämmer och anmäler eventuella felaktigheter till oss inom åtta dagar, räknat från inflyttningsdagen. Annars riskerar du att bli ersättningsskyldig för skador som föregående hyresgäst har förorsakat.

Betala hyran

Hyran betalas i förskott, senast sista vardagen i månaden innan. Du kan betala din hyra på flera olika sätt. Alla alternativ som inte är pappersfaktura är bättre för miljön och smidigare för både dig och för oss.

Autogiro

Autogiro är en kostnadsfri service som innebär att din hyra överförs automatiskt från ditt konto den sista varje månad. Med autogiro kan du vara säker på att hyran alltid betalas i tid. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot ett par dagar innan förfallodagen.

Ladda ner blanketten via din internetbank. Det går även bra att ringa oss på 026-24 22 00 så skickar vi en blankett. Om du själv vill skriva ut en autogiroansökan så finns det en sådan längst bak i Boendeguiden i pdf-format Pdf, 4 MB..

E-faktura

Du som har tillgång till dator och internetbank har också möjlighet att betala din hyra elektroniskt. Aktivera Sandvikenhus e-faktura via din internetbank.

Hyresfaktura via e-post

Du kan också få din hyresfaktura skickad till dig via e-post. Kontakta kundtjänst eller fyll i beställningsformulär för hyresfaktura via e-post här.

Vad gör en betalningsanmärkning?

En betalningsansmärkning gör att du kan få problem att:

  • Låna pengar på banken
  • Köpa på avbetalning
  • Teckna telefonabonnemang
  • Byta bostad
  • Få jobb
  • Teckna försäkringar

Elavtal

Alla hyresgäster har eget abonnemang för sin hushållsel. Det innebär att du själv väljer vilken elleverantör du vill ha, och att du själv måste anmäla till elleverantören om du flyttar.

Flyttstädning - Om du inte är nöjd

Om du som nyinflyttad är missnöjd med städningen ska du kontakta vår kundtjänst omgående.

Hemförsäkring

Teckna en hemförsäkring direkt när du flyttar in i din lägenhet. Se till att den täcker eventuella skador på dina tillhörigheter vid till exempel en brand eller inbrott och att den även gäller saker som du har i förråd och andra utrymmen. Du väljer förstås själv vilket försäkringsbolag du vill kontakta.

Hemsidan

För att komma in på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och t ex kunna göra intresseanmälningar på lägenheter måste du vara registrerad användare. Du som är hyresgäst hos oss har tillgång även till andra funktioner, du kan till exempel kontrollera ditt hyressaldo och göra felanmälningar.

Namnskylt

Kundtjänst ser till att din ytterdörr får rätt namn på namnskylten. Kontakta oss om någon flyttar in eller ut ur din lägenhet och du vill ändra namnskylten.

Nycklar

När du flyttar in får du tre till fyra nycklar till din lägenhet; ibland även elektroniska nyckelbrickor. Kom ihåg att ta med dig legitimation när du kvitterar ut nycklarna! Låssmeder och nyckeltillverkare gör inga kopior utan vår tillåtelse, så kontakta kundtjänst om du behöver fler. Du betalar själv för nyckelkopior och måste lämna in alla nycklar när du flyttar ut, även de du bekostat själv. Om någon nyckel saknas när du flyttar måste vi lägga om låscylindern, vilket bekostas av den utflyttande hyresgästen. Kom ihåg att om du kvitterar nycklarna av den tidigare hyresgästen, godkänner du samtidigt städningen.