Sandvikenhus

Sandvikenhus bygger nytt i Storvik - tack till alla som bidragit

Tack alla som deltagit i dialogen med oss, både under öppet hus och digitalt. Nu fortsätter planeringen för moderna och attraktiva lägenheter, nära Storviks centrum och butiker.

- Tack alla storviksbor som har bidragit till att forma den här satsningen! Storvik växer och nybyggnation möjliggör inflyttning. Samtidigt bygger vi för att fler ska kunna bo kvar i Storvik. Vi erbjuder attraktiva lägenheter som kan ersätta ett annat boende, säger Stefan Lundqvist, vd på Sandvikenhus.

Så här tycker storviksborna

Många storviksbor lämnade önskemål när Sandvikenhus frågade hur och var de vill bo:

  • De flesta vill ha 3 rum och kök.
  • Hellre loftgång än trapphus.
  • Många önskar grillplats, men även odlingslott och berså är populärt.
  • +55-boende och ordinärt boende har fått många röster.
  • Diskmaskin, dusch i stället för badkar, öppen planlösning och inglasad balkong är populärt.
  • Tomten närmast centrum (vid Thore Petrégatan/Magasinsgatan) fick flest röster. Ytan har länge varit planlagd för bostäder, vilket nu blir verklighet.

-Vi tar stor hänsyn till de önskemål vi fått och utgår från var majoriteten vill att vi bygger. Många önskningar liknar de vi fick när vi byggde i Järbo 2018. Både Sandvikenhus och våra hyresgäster där är väldigt nöjda. Vi vill använda samma vinnande koncept men anpassa det till förutsättningarna i Storvik, säger Katrin Svärdell, teknisk chef på Sandvikenhus.

Se filmen för att få veta mer

Byggstart till våren?

Sandvikenhus arbetar vidare utifrån de önskemål vi har fått.

- Om allt går som planerat kommer Sandvikenhus styrelse att fatta slutgiltigt beslut i början av nästa år och vi kan sätta spaden i backen till våren, berättar Katrin.

Fakta

Det har framkommit synpunkter kring den utsedda tomten för nyproduktionen men valet av tomt grundar sig på de önskemål som kom in från storviksborna vid vår kunddialog. Den valda tomten är detaljplanelagd för bostäder och har fördelar som närhet till butiker, apotek, café med mera.

Sandvikenhus styrelse beräknas fatta slutgiltigt beslut i början av nästa år. Byggnationen kan i så fall starta under våren 2022 med en byggtid på ca ett år. Det blir ett hus i två våningar, med totalt 10 lägenheter. Exakt utformning, husets placering på tomten samt hur utemiljön ska se ut är i dagsläget inte klart.

Mer information om önskemålen och lägenheterna

Mer information om de inkomna önskemålen finns på sidan https://sandvikenhus.se/storvik. Där kommer också fakta kring utformningen av lägenheterna att publiceras senare.