Sandvikenhus

Under boendetiden

Under rubrikerna nedan finns tips och praktiska råd för dig som bor hos oss. Här kan du också läsa mer om våra erbjudanden för hyresgäster och hur du för ökad trivsel kan engagera dig i ditt bostadsområde.

LÄGENHETEN

Boka tvättid

Beroende på var du bor kan du boka tvättid på tidlista, på bokningspanel eller digitalt via Mina sidor. Här kan du läsa hur du gör för att boka tvättid digitalt eller på bokningspanelen.

Bredband

Driften av bredbandsnätet i Sandvikenhus fastigheter sköts av Sandviken Energi.

Information om hur du väljer tjänsteleverantör m m finns på sandvikenenergi.se/stadsnat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns också information om hur du kan göra om du vill ha hjälp på plats av en IT-tekniker.

Support och felanmälan - bredband

Vid problem med bredbandstjänst, kontakta din leverantör Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Via sandvikenenergi.se/stadsnat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har du också möjlighet beställa hjälp på plats av en IT-tekniker.

Bruksanvisningar för vitvaror

Bruksanvisningar för vitvaror som spis, kyl och frys brukar finnas i lägenheten. Om dessa saknas kan du i de flesta fall hitta bruksanvisningar på nätet genom att söka på namnet på produkten.

Felanmälan

Behöver du anmäla ett fel? Det gör du enklast på Mina sidor Länk till annan webbplats.

Logga in med bank-id eller lösenord, klicka på "Skapa serviceärende" och fyll i uppgifterna.

Viktigt om tubnyckel

Om du vill att reparatören ska kunna gå in med tubnyckel när du gör en felanmälan, måste du hänga en nyckel i nyckeltuben om din lägenhet har en sådan.

Om det inte finns någon nyckel i tuben när reparatören kommer, går han eller hon inte in i lägenheten och du måste göra en ny felanmälan.

Är din felanmälan akut?

Vid akuta fel under våra öppettider:
Ring 026-24 22 00.

Vid akuta fel utanför våra ordinarie öppettider:
Ring journumret 026-10 68 00.

Vad är ett akut fel?

Ett akut fel är något som innebär fara för människor eller byggnaden, som översvämning eller stort elavbrott. Akuta fel inkluderar också läckage, stopp i avlopp och när kyl, frys eller spis helt slutar fungera.

HLU - Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

Som hyresgäst kan du påverka underhållet i din lägenhet. Det finns en plan för underhållet och den uppdateras varje år.

Du hittar underhållserbjudandet på Mina sidor Länk till annan webbplats.. Där ser du när det är dags för olika åtgärder i din lägenheter och vad det kostar om du vill tidigarelägga någon av åtgäderna.

Beställningsperioden är 15 december - 31 januari. Kontakta vårt kundcenter om du behöver hjälp med beställningen.

Så här beställer du:

  1. Logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Klicka på Underhållsbeställning under rubriken Min Lägenhet
  3. Se underhållsstatus för din bostad och vilket underhåll du själv kan bestämma över. Om du beställer, betalar du den kostnad som visas för respektive åtgärd. Om du inte beställer exempelvis en ny tapet trots att det enligt underhållsplanen är dags, får du istället rabatt på hyran. När du beställer nya tapeter, försvinner rabatten.
  4. Titta över din beställning och gör eventuella korrigeringar innan du klickar på Bekräfta. Tänk på att beställningen är bindande.
  5. När du klickar på OK verkställs beställningen.

Om du klickar på Ny beställning igen kan du göra ytterligare beställningar. Du ser inte de beställda åtgärderna här. Klicka på Visa befintliga för att se vad du har beställt.

Persienner

Persienner ingår inte i våra lägenheter. Om du sätter in egna persienner eller om det redan finns när du flyttar in, ansvarar du själv för underhållet av dem.

Porttelefon

I en del av våra fastigheter finns porttelefon. Här finns information om hur du använder porttelefonen.

Renovera själv

Du får inte ändra lägenhetens planlösning genom att ta bort eller sätta upp väggar, göra hål i väggar eller ta bort eller flytta utrustning som är fast monterad.

Du får tapetsera och måla men tänk på att inte välja alltför extrema färger samt att arbetet ska vara fackmannamässigt utfört. Annars kan du bli ersättningsskyldig när du flyttar.

Om du är osäker, kontakta oss innan du börjar renovera.

Skötsel av lägenheten

När du är hyresgäst ansvarar du för att sköta om din lägenhet på bästa sätt. I det ansvaret ingår bland annat att regelbundet tömma och rensa golvbrunnen i badrummet, rengöra filtret i fläkten, byta lampor och säkringar i lägenheten när det behövs.

Här finns guider för hur man gör.

Småkryp och skadedjur

Ibland händer det att det kommer in insekter i lägenheterna. Alla insekter och småkryp är inte farliga, tvärtom gör många av dem nytta ute i naturen.

Men om du hittar skadedjur som vägglöss eller kackerlackor i lägenheten är du skyldig att kontakta oss omgående! De måste bekämpas så snart som möjligt, annars är de svårare att bli av med och kan även sprida sig till dina grannar.

På Anticimex hemsida Länk till annan webbplats. kan du läsa om hur du kan identifiera insekter.

Temperatur i lägenheten

Vi strävar efter att hålla 20-21 grader i alla våra lägenheter. Vid snabba väderomslag kan temperaturen höjas eller sänkas tillfälligt. Du kan själv justera värmen med termostaten på elementet. Placera inte möbler eller tunga gardiner framför elementen.

Om lägenheten känns kall och dragig, kan detta bero på att friskluftsventilerna eller fläkten är felaktigt inställda. Kontrollera att de är öppna och rengjorda.

Tillval och standardhöjning

Inredningen i din lägenhet har en grundstandard. Vill du höja standarden kan du beställa tillval som exempelvis diskmaskin eller säkerhetsdörr. eller digitalt tittöga.

För ett tillval betalar du en fast summa i 12 år. Kostnaden för en standardhöjande åtgärd läggs på hyran och följer hyresutvecklingen.

Produkterna installeras om det finns plats i lägenheten, vilket innebär att vi ibland måste säga nej till beställningen.

De installerade produkterna tillhör lägenheten. Du kan alltså inte ta dem med dig om du flyttar.

Beställning

Blankett för beställning kan du skriva ut här eller hämta hos vårt kundcenter. Glöm inte underteckna beställningen.

TV

Alla våra lägenheter har digitalt TV-utbud från Tele2. De kanaler som ingår är SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, Kanal 6, Kanal 7, TV8, Kanal 9, Kanal 11, TV12, Kunskapskanalen, SVT24, SVT Barn, lokal kanal, ATG Live.

Kundservice och felanmälan

Vill du ha fler kanaler kan du skaffa ett eget tv-abonnemang hos Tele2. Det finns också en Com Hem Play-app för mobil, surfplatta och dator. Läs mer här på Tele2:s hemsida Länk till annan webbplats..

Det finns lokala återförsäljare i Sandviken. Återförsäljarna kan hjälpa till med till exempel nya abonnemang och digitalboxar.

  • Anderssons Radio, Smedsgatan 5, tel 026-25 49 96
  • Emanuelssons Ljud & Bild, Odengatan 42, tel 026-25 34 40

Driftstörning och felsökning

För hjälp och support angående tv och tv-sändningarna, kontakta Tele2.

Hos Tele2:s kundservice Länk till annan webbplats. finns svar på de vanligaste frågorna. Där finns också information om till exempel kanalplatser och ev. pågående driftstörningar.

HUSET OCH OMRÅDET

Besöksparkeringar

Att parkera i bostadsområden

Vid infarten till bostadsområdet passerar du en skylt som betyder att du ingår ett avtal med fastighetsägaren. Skylten säger att du ska parkera inom markerad parkeringsplats. Om det finns parkeringsförbud får du inte parkera, men du får stanna för i- och urlastning eller för att låta någon kliva i eller ur bilen.

Om du parkerar utanför markerad parkeringsplats, till exempel på gräsmattan, får du betala en kontrollavgift. Bevakningsföretaget Addici Security övervakar området och ger böter till felparkerade bilar.

Besöksparkeringar med avgift

I nästan alla våra områden kostar det att parkera på en besöksparkering. Information om kostnaden och hur man betalar finns på skyltar vid parkeringarna och på parkster.se.

Besöksparkeringar utan avgift

Besöksparkeringar utan avgift har tidbegränsning enligt skyltarna. Den tillåtna tiden är 24 timmar om det inte står något annat.

Om du får besök av någon som behöver parkera längre tid, kontakta kundcenter för att få en parkeringsbiljett.

Bilar utan parkeringstillstånd får betala en kontrollavgift om de står längre än tillåten tid på besöksparkeringen.

Observera att boende i området inte får parkera på besöksparkeringen.

Cyklar och barnvagnar

Enligt brandskyddslagen får cyklar och barnvagnar inte förvaras i trapphuset. Trapphuset är din väg ut och räddningstjänstens väg in, så inget får hindra framkomligheten!

Din cykel kan du ställa i cykelställ eller cykelrum. Barnvagn förvaras inne i lägenheten, i förråd eller barnvagnsrum. Observera att cykel- och barnvagnsrum inte finns i alla våra fastigheter.

Ladda elbil

i våra områden finns några få parkeringsplatser där elbilar kan laddas.

Det är inte är tillåtet att ladda bilens batteri från vanliga eluttag, varken i garage, från stolpar eller gemensamma utrymmen! Vanliga eluttag är inte lämpade för så hög belastning och brandrisken ökar.

Här finns en karta över publika laddstationer i Sandviken Länk till annan webbplats.

Grillning

Det är inte är tillåtet att grilla på balkongen, eftersom det både är brandfarligt och röken från grillen kan vara störande för dina grannar.

I många av våra bostadsområden finns grillplatser där du gärna får grilla.

Kvarterslokal

Du som är hyresgäst hos oss är välkommen att låna kvarterslokal i området där du bor.

I trapphuset finns information om var i bostadsområdet kvarterslokalen finns och vem du ska kontakta för att låna den. Kontaktpersonen berättar vilka regler som gäller och hur du bokar och lånar nyckeln. Lokalen du vill låna ska finnas i området där du bor.

För alla hyresgästlokaler gäller att den som lånar lokalen:

  • ansvarar för nyckeln och lokalen under utlåningstiden.
  • ansvarar för städningen efteråt och debiteras en kostnad om städningen inte godkänns.

Kontakta kundcenter om du har frågor.

Miljöhus och sopsortering

I våra bostadsområden finns miljöhus för hushållsavfall. Endast återvinningsbara sopor får lämnas där. Det är enbart sopor som kan återvinnas som får lämnas i miljöhuset. Sortera dina sopor som tidningar, plast och så vidare, enligt skyltarna i miljöhuset.

Grovsopor som trasiga cyklar och möbler ska lämnas på en återvinningscentral. På Gästrike Återvinnares hemsida Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om sortering och hitta din närmaste återvinningscentral.

Pooler

För att hålla våra bostadsområden säkra och trygga är det inte tillåtet att ställa upp badpooler. Badpooler kan vara en säkerhetsrisk, både för barn, vuxna och djur. Dessutom kan de ge skador på marken och orsaka problem med vattenläckage.

Snöröjning

Bra att veta om snöröjningen i våra bostadsområden:

När det snöar mycket kan det ibland ta tid att röja bort all snö, men vi gör vårt bästa för att snöröja så snabbt som möjligt. Både vår egen personal och anlitade entreprenörer arbetar med snöröjningen, och vår främsta prioritet är att se till att utryckningsfordon kan ta sig fram.

Observera att kommunen ansvarar för snöröjningen av cykel- och bilvägar samt vissa gångvägar som ligger i närheten av våra områden.

Det här gör vi:

  • Vi snöröjer besöksparkeringar, entréer, källartrappor som används och gångvägar inom området.
  • Vi sandar gångvägar, trappor och infarter till entréer och parkeringar vid behov. Om det fortfarande snöar, väntar vi med att sanda tills snöfallet har upphört.

Det här ansvarar du för:

  • Du ansvarar för att skotta din egen parkering och vid garagedörren där maskinerna inte når.
  • Försök att skotta så snart som möjligt för att undvika isbildning som kan bli svår att få bort senare.
  • Underlätta snöröjningen genom att parkera din bil och cykel på de anvisade platserna.

HYRAN

Vad ingår i hyran och vad kostar extra?

Det här ingår

Här listar vi exempel på sådant som ingår i hyran, under förutsättning att du som hyresgäst inte orsakat skadan.

  • Lagning av yttre ruta på balkongdörr och fönster.
  • Rensning av avlopp under golvnivå.
  • Justering och tätning av fönster och dörrar.
  • Reparation av förråd (dock inte hänglåset till förrådet).
  • Reparation av övrig inredning som tillhör fastigheten som du inte orsakat.
  • Service och justering av blandare och kranar.
  • Reparation av kyl och frys.
  • Reparation av spis.
  • Byte av ugnslampa.
  • Reparation av dörrar och lås (extralås som du själv monterat ansvarar du själv för).
  • 20-21 grader i lägenheten.
  • Tvättstuga (i huset eller i närområdet).
  • Brandvarnare.

Det här kostar extra

  • Hål på kylslingor i kyl och frys som är orsakade av felaktig avfrostning.
  • Spräckt spishäll eller spräckta plattor.
  • Glasrutor som är krossade från insidan.
  • Extranycklar, taggar och låsbyten på grund av borttappade nycklar.
  • Stopp i avlopp som är orsakat av dig, exempelvis sopor och annat som fastnat i avloppet.
  • Onormalt slitage i lägenheten. Till exempel många plugghål, sönderslaget porslin i badrummet eller sönderslagen inredning.
  • Misskötta ytskikt som orsakats av hyresgäst, exempelvis för starkt rengöringsmedel.
  • Återställning av icke fackmannamässigt underhåll.
  • Brand och vattenskador som orsakats genom uppsåt.

Betalningsalternativ

Hyran ska betalas i förskott, det vill säga senast sista vardagen före ny månad. Du kan betala den på flera olika sätt.

Autogiro

Autogiro är en kostnadsfri service som innebär att din hyra överförs automatiskt från ditt konto den sista vardagen varje månad. Med autogiro kan du vara säker på att hyran alltid betalas i tid. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot ett par dagar innan förfallodagen.

Enklaste sättet att skaffa autogiro är via din internetbank, eller kontakta kundcenter för att få en blankett hemskickad.

E-faktura

Du kan betala din hyra via e-faktura. Aktivera Sandvikenhus e-faktura via din internetbank.

Hyresfaktura via e-post

Du kan också få din hyresfaktura skickad till dig via e-post. Kontakta kundtjänst eller fyll i beställningsformulär för hyresfaktura via e-post här.

Kivra

Om du inte använder något av de ovan nämnda sätten att betala kommer din faktura att skickas digitalt via Kivra. Kivra är en digital brevlåda där du loggar in med Bank-ID. Du får notiser när du får ny post och påminnelser om obetalda fakturor. Du kan att betala fakturan direkt i Kivra eller använda Kivra som en digital brevlåda och betala fakturan manuellt.

Om du inte har Kivra idag men vill få dina fakturor digitalt, kan du enkelt ansluta dig till tjänsten utan kostnad. Ladda ner Kivras app eller besök kivra.se för att registrera dig. Om du för närvarande får fakturor från oss via e-post, ska du även meddela oss att du vill ändra till Kivra.

Betala i tid

En för sent inbetald hyra kan leda till extra kostnader för dig.

  • Någon vecka efter förfallodatum får du ett kravbrev från Intrum. Det kostar 180 kronor extra i inkassoavgift + ränta.
  • Betalar du inte då heller går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten i slutet av månaden. Då får du betala ytterligare 720 kronor. Dessutom kan du få en betalningsanmärkning.
  • Om du fortfarande inte betalar in din hyra blir du avhyst från lägenheten.

Summa onödiga extrakostnader: 180 + 720 + 600 = 1 500 kr + ränta

TRYGGHET

Hemförsäkring

Det är viktigt att ha en hemförsäkring om något händer. Försäkringen bör täcka eventuella skador på dina saker vid brand eller inbrott, även de saker som finns i förråd.

Sandvikenhus försäkringar täcker inte förlusten av dina ägodelar. Om du eller din familj orsakar skador kan ni bli ersättningsskyldiga. Se därför till att teckna en hemförsäkring om du inte redan har en.

Förebygg bränder

Förhindra bränder genom några försiktighetsåtgärder

  • Använd brandsäkra och stabila ljusstakar, placerade på säkert avstånd från gardiner och annat brännbart.
  • Släck alltid levande ljus när du lämnar rummet.
  • Lämna inte barn eller husdjur ensamma med levande ljus.
  • Dra ur stickkontakten när du använt kaffebryggare, hårfön, strykjärn och liknande.
  • Lämna inte spisen utan övervakning och håll fläktens filter rent – en bortglömd kastrull kan lätt fatta eld och elden kan spridas vidare i huset om fläkten är igensatt av fett.
  • Håll trapphuset fritt från brännbara material som tidningar, dörrmattor och liknande. Lämna heller inte cyklar och barnvagnar där, de står i vägen vid en eventuell utrymning.

Kontrollera din brandvarnare regelbundet

Vi har installerat brandvarnare i alla våra lägenheter. Kontrollera med jämna mellanrum att din brandvarnare fungerar och att batteriet inte tagit slut. Du ansvarar själv för att kontrollera om brandvarnaren eller batteriet behöver bytas. Lämna kvar brandvarnaren när du flyttar. Här kan du läsa om hur du kontrollerar att brandvarnaren fungerar

Om det börjar brinna

Vid en brand är det viktigt att agera snabbt och säkert. Följ stegen nedan för att skydda dig själv och andra!

  • Gå aldrig ut i ett rökfullt trapphus, invänta räddningspersonal.
  • Ring 112 om du kan.
  • Gå ut på balkongen eller fram till ett fönster och ropa på hjälp.
  • Öppna inte lägenhetsdörren.
  • Använd inte hissen.

Störningar

Om du blir störd

Hyresgäster som stör grannarna vet ibland inte själva om det. Börja gärna med att säga till vänligt, innan problemet blir alltför stort. Återkommer problemet kan du kontakta oss på tel.nr
026-24 22 00. Sker störningarna efter kontorstid kan du ringa vårt journummer 026-10 68 00.

Här kan du läsa om våra rutiner vid störningar.

Om det är du som stör

Om du vid upprepade tillfällen stör dina grannar kan du bli uppsagd från ditt hyreskontrakt. Läs mer i våra uthyrningsregler.

Om du blir utelåst

Har du tappat dina nycklar och blivit utelåst? Ring journumret 026-10 68 00 för att få hjälp med låsöppning. Den person som ringer måste vara samma person som står på kontraktet och ska kunna visa legitimation. Mot en kostnad kommer vaktbolaget och låser upp.

Skyddsrum

Det finns skyddsrum i flera av Sandvikenhus fastigheter. Om det finns ett skyddsrum i huset är det markerat med en vit skylt med en orange ruta och en blå triangel.

På MSB:s hemsida (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) finns en skyddsrumskarta där du kan söka fram var närmaste skyddsrum finns Länk till annan webbplats..

UTHYRNING

Parkeringsplats och garage

Du kan hyra parkeringsplats och garage när du har ett lägenhetskontrakt hos oss. I våra uthyrningsregler kan du läsa hur det går till.

Hyra ut i andra hand

Du måste alltid ha vårt skriftliga medgivande för att få hyra ut din lägenhet i andra hand. Om du hyr ut lägenheten utan tillåtelse av oss kan du bli uppsagd från ditt hyreskontrakt.

Läs mer om andrahandsuthyrning i våra uthyrningsregler.

Våra uthyrningsregler

I våra uthyrningsregler kan du läsa om till exempelvis köpoäng eller vad som gäller om du vill hyra ut i andra hand. Läs uthyrningsreglerna här.

BOENDEINFLYTANDE

Inflytande för ökad trivsel och trygghet

Vi värnar om trygghet och trivsel i våra bostadsområden. Ingen vet bättre än du som bor hos oss vad du saknar i din närmiljö. Vi vill att du som hyresgäst ska ha bra möjlighet att ge synpunkter och önskemål om din närmiljö, oavsett om det gäller renovering av din lägenhet, ditt hus eller om förändringar i området. Dina kunskaper och erfarenheter är viktiga för oss. Tillsammans kan vi arbeta för ökad trygghet och trivsel!

Forum för dialog

Vi erbjuder olika forum för dialog med dig som är hyresgäst. Läs mer om dem under respektive rubrik här nedan.

Vill du engagera dig i ditt bostadsområde? Bli frivilligvärd eller medlem i ett boråd. Du som engagerar dig får olika förmåner, såsom fribiljetter till olika sport- och musikevenemang.

Kontakta oss om du vill veta mer om boendeinflytande eller engagera dig i ditt bostadsområde.

Bli frivilligvärd

Som frivilligvärd är du en viktig person i ditt område. Du kan till exempel ansvara för en kvarterslokal eller sköta utlåning av redskap och andra gemensamma saker. Du blir en person som dina grannar känner förtroende för och en viktig kontaktperson för oss på Sandvikenhus. Du får ingen ekonomisk ersättning för din roll som frivilligvärd, belöningen är gemenskapen och känslan av att bidra där du bor.

Bilda boråd

Borådet är en grupp engagerade hyresgäster som värnar om sitt bostadsområde. Borådet representerar alla hyresgäster i området och är en viktig kontaktlänk. I borådet träffas hyresgäster och personal från Sandvikenhus för att diskutera hur man kan utveckla närområdet, både den fysiska miljön och aktiviteter som verksamhet i kvarterslokalerna, gårdsfester och trivselgrupper via studiecirklar. Borådet bygger på hyresgästernas engagemang och stöttas av Sandvikenhus personal. Det är enkelt att starta ett boråd och tar inte mycket tid.

Boinflytandemedel

Vi söker dig som har tankar och idéer om hur ditt boende och bostadsområde kan utvecklas. Aktiviteterna kan vara små eller stora, men syftet ska vara att stärka gemenskap, trygghet och engagemang för ökad trivsel i huset, kvarteret eller bostadsområdet. Det finns en budget för trivselhöjande aktiviteter som du som hyresgäst, via ditt boråd eller som frivilligvärd, kan vara med och bestämma över. Exempel på aktiviteter:

  • Upprustning av lekplatsen, nya bänkar eller grillplatser.
  • Ordna städdag, ha gårdsfest eller liva upp verksamhetslokalen
  • Sköta om planteringar och gemensamma uteplatser
  • Starta studiecirklar, gym eller andra aktiviteter
  • Kom gärna med fler förslag!

Här kan du ansöka om boendeinflytandemedel.

Här kan du lämna förbättringsförslag.

Kvartersvandringar

Kvartersvandringar är ett forum för synpunkter och dialog. Vi går gemensamt runt i kvarteret, och du kan själv visa du tycker är bra och vad du vill förändra. Kvartersvandring genomförs en gång om året, på våren.

MERVÄRDEN

Hyresgästerbjudanden

Som hyresgäst hos oss kan du ta del av olika erbjudanden. Vi erbjuder friplatser i exempelvis fotbollsskolor, skridskoskolor, ridläger och dagläger. Under sommaren har vi extra många aktiviteter för barn och unga.

Varje år arrangerar vi också familjedagar med musik, grillning och massor av olika aktiviteter.

Du hittar aktiviteterna på sidan Hyresgästerbjudanden. Prenumerera gärna så missar du inte när nya erbjudanden publiceras.

Familjedagar

Våra familjedagar är en uppskattad tradition. Då träffas grannar i alla åldrar och medarbetare på Sandvikenhus och det bjuds på massor av aktiviteter och underhållning. Familjedagarna arrangeras en gång per år, oftast i maj, i våra största bostadsområden Björksätra, Norrsätra och Nya Bruket.

Låna släpvagn gratis

Ska du flytta eller har du grovsopor som trasiga cyklar, möbler eller tv-apparater som ska köras till återvinningen? Då kan du låna en släpvagn gratis hos oss!

Så här gör du:

Låna släpvagnen: Utlåningen sker i samarbete med Freetrailer. Ladda ner appen Freetrailer från App Store eller Google Play.

Hämta släpvagnen: Släpvagnarna är uppställda på Nya Bruket, längs Fredriksgatan. Följ instruktionerna i appen för att hämta din släpvagn.

Återlämna släpvagnen: När du är klar, återlämna släpvagnen till samma plats och avsluta lånet i appen.

Viktigt att veta:

  • Släpvagnarna är tillgängliga för alla.
  • Det är gratis att låna men om du vill vara säker på att det finns en vagn tillgänglig just när du behöver den, kan du förboka mot en liten avgift.
  • Eventuella frågor kring lånet av släpvagn besvaras av Freetrailers kundtjänst.

Läs mer och reservera släpvagn här Länk till annan webbplats..

Odla i pallkrage

I flera av våra bostadsområden finns pallkragar för dig som vill odla. Du kan teckna kontrakt för en eller flera pallkragar. Sandvikenhus tillhandahåller pallkragar och jord, medan du som hyresgäst ansvarar för växter och skötsel.

Om det inte redan finns odlingsmöjlighet i ditt område kan du kontakta ditt boråd eller Sandvikenhus. Då kan vi undersöka om fler i området är intresserade av att starta pallkrageodling.