•  
  •  
  •  
  •  

Järbo

Med Kungsbergets backar om hörnet

Järbo ligger 15 kilometer väster om Sandviken och har cirka 1800 invånare. Varje vinter passerar tusentals alpina åkare genom Järbo på väg till och ifrån den stora skidanläggningen i Kungsberget. I och runt Kungsberget sker nu en stark utveckling med hotell och boende för åretruntbesökare.

Här finns lite av ”Gnosjöanda” med många energiska småföretag. Järbo Garn är till exempel en av de ledande grossisterna i sin bransch.

I Järbo finns barnomsorg, äldreomsorg, och skola till åk 6.

Planerad nyproduktion

Under 2017 börjar vi bygga nya lägenheter i Järbo! I december 2016 fanns vi därför på plats i Järbo för att samla in önskemål och synpunkter kring den kommande nyproduktionen. Ca 200 personer besökte oss under dagen för lämna sin röster om allt från tomtplacering och lägenhetstorlekar till yttre miljö.

Sammanfattning av besökarnas röster
Man vill helst se en nyproduktion av 2 rok på Järbo 54:42, vid idrottsplatsen. Om det finns balkong ska den vara inglasad. Vad det gäller val inuti lägenheten så vill den överväldigande majoriteten ha tvättpelare, dusch, diskmaskin, öppen planlösning och klädkammare. Den yttre miljön domineras av grillplats och garagemöjlighet. De allra flesta föredrar 55+ boende, 56% av besökarna önskar detta. En samlingslokal attraherade mycket intresse, hela 80 "röstningspluttar" sattes här.

Vi kan konstatera att vår målgrupp är social, man vill ha mötesplatser och öppna ytor, man vill ha också ha ett bekvämt boende med vitvaror och hiss och så vill man gärna bo med likasinnade (55+).

Resultatet kommer att användas som underlag vid vår projektering.

Beräknad tidsplan för byggprojektet
Utredning - pågår
Projektering - våren 2017
Upphandling av entreprenör - sommaren 2017
Byggstart - hösten 2017
Inflytt - årsskiftet 2018/2019

Film, dialogmöte Järbo (dec 2016)

 
Stäng

Filtrera

Område
  • Max hyra
  • Antal rum
I närheten av
Kartan