HLU - Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

Sandvikenhus tillämpar HLU, Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll.

Det innebär att du som hyresgäst har möjlighet att påverka underhållet i din lägenhet. För varje lägenhet finns en underhållsplan, som ligger till grund för det underhållserbjudande som tas fram i slutet av varje år.

Underhållserbjudandet hittar du här på hemsidan under Mina sidor. I underhållserbjudandet kan du se vilka åtgärder det är dags för, och vad det skulle kosta att eventuellt tidigarelägga underhållet.

Här nedanför ser du en beskrivning av hur det går till att beställa.  Behöver du hjälp med beställningen, är du välkommen att kontakta oss på telefonnummer 026-24 22 00.

Nästa beställningsperiod är 15 december 2017 - 31 januari 2018.

1. LOGGA IN
Logga in på Mina sidor. Om du inte är användare ännu, börjar du med att registrera dig, med personnummer och ett lösenord som du väljer själv.

2. UNDERHÅLLSBESTÄLLNING
Under rubriken Min Lägenhet kan du göra din beställning. Klicka på Underhållsbeställning. 

3. UNDERHÅLLSSTATUS
Nu visas underhållsstatus för din bostad. Bilden innehåller uppgifter om det underhåll som du själv kan bestämma över. Om du beställer betalar du den kostnad som visas för respektive åtgärd, alternativt försvinner den rabatt som visas för åtgärden.
 
4. NY BESTÄLLNING
I nedre delen av bilden visas nu dina nya beställningar. Om du valt fel åtgärd kan du radera det felaktiga valet genom att klicka på Radera längst till höger. När du är klar klickar du på knappen Bekräfta.
 
5. BEKRÄFTA
Klicka på knappen Bekräfta. Tänk på att beställningen är bindande! Om du klickar på Cancel kommer du tillbaka till din beställning för att göra justeringar.
 
6. BESTÄLLNINGEN ÄR SLUTFÖRD
Klickar du på OK verkställs beställningen.
 
Via knappen Ny beställning kan du komma tillbaka till beställningsbilden för ytterligare beställningar. Beställda åtgärder kommer inte längre att synas på underhållsstatusen, men du kan se dina gjorda beställningar genom att klicka på knappen Visa befintliga.

Beställ HLU

Till HLU-beställningen