Boendeinflytande

Sandvikenhus värnar om trygghet och trivsel i våra bostadsområden.

Vi vill att du som hyresgäst känner att du har möjlighet att få ge synpunkter och komma med önskemål om det som berör just din närmiljö. Oavsett som det handlar om renovering av din lägenhet, ditt hus eller om förändringar i närmiljön som förbättrar för er som bor där. Vi tar gärna del av dina kunskaper om och erfarenheter av våra bostadsområden. Genom att skapa en bra dialog kan vi tillsammans arbeta för ökad trygghet och trivsel!

För dig som vill engagera dig i ditt bostadsområde finns t ex möjlighet att bli frivilligvärd eller vara medlem i ett boråd.

Frivilligvärd
En hyresgäst som är kunnig på något speciellt område eller som gärna vill hjälpa till att se efter en särskild del av sitt område, kan bli frivilligvärd hos Sandvikenhus. Miljöhus-, trapp- eller tvättstugevärd fungerar som ett extra stöd till husvärdarna, som snabbare får information om något skulle behöva lagas eller bytas ut. Blom- eller gårdsvärd hjälper till att sköta om blommor, utemöbler, grillplatser, redskapsbodar, verktyg och annat i området. Kvarterslokalsvärdarna och hobbylokalsvärdarna sköter om kvarterslokalerna och ansvarar för nyckeln dit.

Boråd
Som hyresgäst kan du självklart påverka hur du bor. Via borådet får bostadsområdet en dialog och ett forum där hyresgästen möter Sandvikenhus personal. Det är ett forum för gemensam diskussion om hur man tillsammans kan utveckla närområdet. T.ex. via verksamhet i kvarterslokalerna, en gårdsfest, skapa trivselgrupper via studiecirklar. Det bygger på hyresgästens engagemang och intresse och stöttas av Sandvikenhus personal. Ett boråd är enkelt att skapa och är inte krävande för hyresgästerna. Anmäl dig redan nu, ju fler eldsjälar idag desto hemtrevligare i morgon.

Behöver du pengar till dina aktiviteter?
Vill du förbättra utemiljön genom upprustning av lekplatser, nya bänkar eller grillplatser. Vill du öka trivseln i trapphuset, ordna städdag, ha gårdsfest eller liva upp verksamhetslokalen har Sandvikenhus summa pengar som varje år används till att förbättra närmiljön och höja trivselfaktorn. Detta via boendeinflytandemedlen. Det går t.ex. att regelbundet sköta om gården med dess planteringar och gemensamma uteplatser viapengar från boendeinflytandemedlen. Andra exempel är att starta snickarverkstad, silversmide, gym eller en studiecirkel i släktforskning. Sandvikenhus avsätter årligen 700 000 kr för områdesutveckling och trivsel i våra bostadsområden. Dessa kan du som hyresgäst vara med och bestämma över.

Kvarterslokaler
Visste du att vi har kvarterslokaler som du som hyresgäst får använda utan kostnad? Vi har också flera engagerade hyresgäster som ansvarar för dessa lokaler. Våra lokalansvariga fungerar som kontaktpersoner för kvarterslokalerna i sina områden och sköter bland annat uthyrning och besiktning.

Du kan läsa om just ditt boråd, frivilligvärdar i ditt område, din kvarterslokal och hobbyrum om du loggar in på ”mina sidor” och läser under områdesinformation.

Vi vill gärna stötta dig som ställer upp med ditt engagemang, det gör vi främst via att vi erbjuder olika förmåner till våra frivilligvärdar, ofta i form av fribiljetter till olika sportevenemang och musikevenemang.

Vill du veta mer om boendeinflytande och/eller engagera dig i ditt bostadsområde hör av dig till cecilia.book-partanen@sandvikenhus.se.

Här kan du ansöka om boendeinflytandemedel.

Kontaktuppgifter till frivilligvärdar och borådsmedlemmar hittar du under Mina sidor.