•  
  •  

Om Sandvikenhus

Vi rustar och bygger för framtidens trygga hem

Vi älskar Sandviken! Det har vi gjort i över 50 år och det kommer vi att fortsätta med i många år till. Våra hus har sett flera generationer Sandvikenbor växa upp.

När vi förändrar och bygger nytt, är det för att skapa ett levande Sandviken med bostadsmiljöer som ska vara attraktiva i många år framåt. Där ska dagens barn bo och få besök av sina barnbarn så småningom. De bostäder vi förvaltar och planerar idag, ska om ytterligare 50 år fortfarande vara en del av ett attraktivt Sandviken. Vi rustar och bygger för framtidens trygga hem.

Sandvikenhus är ett allmännyttigt bolag, som till 100 % ägs av Sandvikens kommun. Vi hyr ut trygga hem till boende i Sandvikens kommun. Vi äger ca 4 300 bostäder och ansvarar för drift, skötsel och reparationer av Sandvikens kommuns fastigheter.


Information

Sandvikenhus har ca 120 anställda och omsätter ca 450 mkr. Husvärdarna är den största yrkesgruppen. Företaget grundades 1962 som en stiftelse och ombildades 1994 till aktiebolag. Sandvikenhus ingår i Sandvikens Stadshus AB där även Högbo Bruk, Sandviken Energi, Göransson Arena och Sandvikens Specialfastigheter ingår.

Sandvikenhus har ett dotterbolag, Sandviken Nyttofastigheter AB, som hanterar alla specialfastigheter som t.ex. gruppbostäder och äldreboenden.